COVID-19 heeft een grote impact gehad op bijna elk gebied van ons leven. Training en opleiding is geen uitzondering. Om u te helpen bij het gebruik van ICDL in deze moeilijke tijd, heeft ICDL Europe verschillende bronnen ontwikkeld voor het testen van certificeringen op afstand en e-learning.

Als u een ICDL-kandidaat bent, neem dan contact op met uw contactpersoon in het centrum waar u gewoonlijk uw ICDL-cursus volgt. Zij kunnen u adviseren hoe zij tijdens de pandemie met het ICDL-programma zullen werken. De informatie op deze pagina is voornamelijk bedoeld voor ICDL Europe Accredited Test Centres.

Testen op afstand

We hebben een protocol voor testen op afstand geïmplementeerd waarmee u op afstand ICDL-certificeringstestsessies met kandidaten kunt uitvoeren. Dat betekent dat een testsessie kan worden uitgevoerd wanneer zowel de Accredited Tester als de ICDL-kandidaat niet fysiek naar het testcentrum kunnen komen.

Gebruik de link aan de rechterkant om onze richtlijnen voor testen op afstand te downloaden. Hierin wordt alles uitgelegd wat u moet weten over het uitvoeren van een testsessie op afstand. U kunt ook een informatieblad downloaden om aan kandidaten te geven, waarin wordt uitgelegd wat ze moeten doen om deel te nemen aan een testsessie op afstand.


Zodra een testsessie op afstand is voltooid, moet u een rapport indienen. U kunt dit online doen door op de onderstaande knop links te klikken. U moet ook een Registratieformulier voor sessies op afstand indienen. Deze kunt u downloaden via de onderstaande knop rechts.

e-Learning materialen

Om uw kandidaten te helpen blijven leren en zich voor te bereiden op ICDL-certificeringstests terwijl ze thuis in isolatie zitten, hebben we ons leermateriaal beschikbaar gesteld als e-books via het Skillsbox-platform. Deze zijn opgenomen in ICDL Module Packs en ICDL Profile Packs en kunnen in Skillsbox aan kandidaten worden toegewezen.

Graphic showing the front covers of example learning materials.

ICT in Education

Leraren staan in de frontlinie om onze gemeenschappen te ondersteunen. Voor veel leraren bestond het werk om hun onderwijs online te verplaatsen niet alleen in het verplaatsen van lessen naar videoconferenties. Er is een beroep gedaan op de digitale vaardigheden van docenten als nooit tevoren.

ICDL Europe stelt een nieuwe module in het Engels beschikbaar voor testcentra: ICT in Education. Deze module certificeert de kernbegrippen met betrekking tot het gebruik van ict in het onderwijs en ondersteunt docenten bij het effectief inzetten van ict in het onderwijs.

Als je gebruik wilt maken van de ICT in Education module, neem dan contact op met ICDL Europe. De module is momenteel beschikbaar in het Engels en is beschikbaar als een ICDL Module Pack, inclusief online leermateriaal.

Photograph of a woman using a computer.

Neem contact met ons op

U kunt contact opnemen met alle vragen over het uitvoeren van testsessies op afstand, toegang tot ons e-learningmateriaal of iets anders dat met ICDL te maken heeft.

Email: customersupport@icdleurope.org